Nvidia оскаржить право на товарний знак Hopper у суді

Nvidia зіштовхнулася з проблемами із найменуванням архітектури графічних процесорів Hopper, оскільки на цей товарний знак претендує інша компанія. За даними патентного відомства США, Nvidia та Dish Network ведуть суперечку щодо інтелектуальної власності на Hopper з 23 квітня 2021 року. Dish Network займається постачанням супутникових тюнерів та цифрових відеореєстраторів під назвами Hopper Go/Dou/Plus.

Справа про товарний знак Hopper наразі припинена. Nvidia та Dish Network продовжують переговори, а чергове засідання має відбутися 22 лютого 2022 року. З чуток, Nvidia хоче представити архітектуру Hopper на GTC 2022 у березні. Якщо ці чутки виявляться правдою, а суперечка про торгову марку не буде завершена, чіпмейкеру доведеться змінювати назву або відкладати анонс.

Ранні чутки стверджували, що GPU Hopper матимуть багаточипову структуру за аналогією з AMD Insinct MI200. Однак тепер відразу два інсайдери повідомили, що чіп GH100 насправді є конструкцією з монолітним кристалом площею близько 1000 мм². Це зробить його однією з найбільших мікросхем на ринку. Крім того, його TDP може досягати 1000 Вт, що вимагатиме дуже ефективної системи охолодження.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)