Seagate розпочала поставки жорстких дисків ємністю 22 ТБ

Компанія Seagate на нещодавній конференції з фінансовими аналітиками та інвесторами оголосила, що почала постачати жорсткі диски місткістю 22 ТБ деяким замовникам зі сфери центрів обробки даних. Вони використовують технологію черепичного магнітного запису (SMR).

«Наша стратегія забезпечує гнучкість виробництва та підвищує загальну економічну ефективність у всьому сімействі платформ, яке тепер охоплює місткість від 16 ТБ до 20 ТБ для продуктів CMR, а деякі клієнти переходять на місткість 22 ТБ з використанням технології SMR», — розповів Дейв Мослі. (Dave Mosley), виконавчий директор Seagate.

Жорсткі диски Seagate 22 ТБ доступні для обраних клієнтів, насамперед постачальників гіперхмарних послуг (Google, Amazon, Microsoft та інших). Оскільки жорсткі диски SMR втрачають продуктивність на операціях перезапису, програми ЦОД повинні бути оптимізовані та записувати дані послідовно, планувати кешування й виконувати якнайменше випадкових операцій.

З технічної точки зору диски 22 ТБ SMR використовують ті ж пластини, що і жорсткі диски Exos X20 місткістю 20 ТБ з технологією CMR. У новинках щільність запису вдалося збільшити до 1248 Гбіт квадратний дюйм. На жаль, Seagate не публікує характеристик нових продуктів, оскільки вони можуть бути налаштовані по-різному для різних клієнтів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 40)