Інженерний зразок відеокарти Intel Larrabee продано на eBay за 4650 євро

Інтернет-аукціон eBay традиційно є майданчиком для продажу унікальних зразків комп'ютерного «заліза», у тому числі тих, що офіційно не покидали межі лабораторій. Днями пішов з молотка цікавий лот — дослідний екземпляр графічного прискорювача Intel Larrabee (Knights Ferry). Робочий інженерний зразок було продано за 4650 євро.

На тлі графічних рішень Nvidia та AMD/ATI відеоприскорювачі Larrabee виділялися інтеграцією кількох десятків x86-ядер. За задумом Intel, це дозволяло використовувати їх для найрізноманітніших завдань, а не тільки для запуску відеоігор та роботи з графікою. Зрештою, цей підхід не виправдав себе, а відповідні напрацювання Intel застосувала в продуктах для сфери ресурсомістких обчислень.

Що стосується вищезгаданого Larrabee (Knights Ferry), то у його арсеналі значаться 32 x86-ядра з підтримкою багатопотоковості (128 потоків обробки даних) та частотою 1,2 ГГц, 8 Мбайт кеш-пам'яті, а також буфер GDDR5 об'ємом до 2 Гбайт.

Як пояснив продавець, висока ціна пов'язана з тим, що це єдиний у світі цілком працездатний прототип Intel Larrabee (Knights Ferry). У нього справні всі три відеовиходи, а під час запуску показується інформація про прошивку. Єдина проблема криється у відсутності драйверів, через що випробувати невипущену відеокарту Intel у справі, на жаль, не вийде.

Джерело:
ElChapuzasInformatico

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 02.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: