AMD підтвердила, що графічні ядра RDNA 3-го покоління дебютують цього року

Під час конференції за фінансовими підсумками четвертого кварталу генеральний директор AMD Ліза Су підтвердила, що на поточний рік компанія запланувала кілька важливих релізів. До них належить CPU Ryzen 7 5800X3D зі збільшеним об'ємом L3-кешу, платформа AM5 та процесори Ryzen 7000 (Zen 4) з підтримкою оперативної пам'яті DDR5, а також графічні ядра RDNA 3-го покоління.

AMD Radeon

«Попит на наші продукти дуже високий, — розповідає глава AMD, — і ми з нетерпінням чекаємо ще одного року значного зростання та збільшення частки, оскільки ми розширюємо наші поточні продукти та запускаємо хвилю CPU Zen 4 та GPU RDNA 3. Ми також вклали значні кошти забезпечення обсягів, необхідних для підтримки нашого зростання у 2022 році й далі».

AMD RDNA 3

Для випуску графічних процесорів RDNA 3-го покоління AMD використовуватиме один із передових техпроцесів TSMC. Якщо вірити неофіційним джерелам, у новинках компанія об'єднає 5- та 6-нм кристали, випустивши перші у світі багаточипові GPU для геймерів. Раніше AMD випробувала такий підхід на прискорювачах Instinct MI200 для центрів обробки даних.

AMD RDNA 3
Неофіційні схеми відеоядер AMD Navi 3X

Хай там як, ділитися офіційними подробицями про графічні ядра RDNA 3-го покоління чипмейкер не поспішає. І поки важко сказати, чи випустить AMD наприкінці року перші відеокарти Radeon RX 7000-ї серії або обмежиться «паперовим» анонсом GPU.

AMD RDNA 3

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 03.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: