У 2020 році пам'ять 3D XPoint завдала Intel збитків у розмірі $576 мільйонів

Корпорація Intel покладає великі надії на енергонезалежну пам'ять 3D XPoint. Чипмейкер позиціонує її як проміжне рішення між традиційними NAND та DRAM, випускаючи на її основі як «живучі» твердотілі накопичувачі, так і місткі модулі пам'яті для серверів.

3D XPoint
Презентація Intel 3D XPoint на виставці CES 2017

Попри теоретичний потенціал, пристрої з мікросхемами 3D XPoint не здобули комерційного успіху. Micron Technology зовсім згорнула розробку даного виду пам'яті та потім продала фабрику компанії Texas Instruments. Водночас Intel зазнає багатомільйонних збитків, але продовжує випускати продукти на основі 3D XPoint.

Згідно з документами, які Intel подала в комісію з цінних паперів і бірж США, у 2020 році операційний збиток підрозділу Optane, що відповідає за пам'ять 3D XPoint, склав 576 мільйонів доларів. І навряд чи йому вдасться вийти в плюс за підсумками 2021-го з огляду на те, що виторг відділу за минулий рік склав $392 мільйони.

3D XPoint

Під брендом Intel Optane в цей час виробляються енергонезалежні модулі пам'яті NVDIMM (Non-Volatile DIMM) та твердотілі накопичувачі для серверів. Випуск більшості споживчих рішень компанія припинила минулого року. Додамо, що в рамках $9-мільярдної угоди із продажу NAND-бізнесу Intel зберегла всі права на технологію енергонезалежної пам'яті 3D XPoint.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Всі новини за 07.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: