Intel створює інвестиційний фонд на мільярд доларів для розвитку RISC-V

Intel шукає нові шляхи для подальшого збереження лідерства у галузі напівпровідникових мікросхем. Минулого року Intel хотіла придбати компанію SiFive за $2 млрд — одного з провідних розробників процесорів на базі архітектури RISC-V. Хай там як, сторони не дійшли спільного знаменника й SiFive залишилася незалежною.

Пэт

Попри невдачу, Intel приєднується до глобальної організації RISC-V International на рівні членства Premier та створює інвестиційний фонд з бюджетом у мільярд доларів для розвитку ринку RISC-V. Отримати субсидії зможуть як стартапи, так і великі компанії.

Цей крок є частиною стратегії IDM 2.0. Передбачається, що це допоможе контрактному бізнесу Intel Foundry Services стати кращим партнером для безфабричних компаній по випуску їх процесорів на архітектурі RISC-V і не тільки. Своє бажання співпрацювати з Intel вже висловили компанії з екосистеми RISC-V: Andes Technology, Esperanto Technologies, Ventana Micro Systems та згадана SiFive.

Intel також анонсувала IFS Accelerator — альянс, що надає доступ до послуг проєктування, інтелектуальної власності, інструментів та технологій розробки напівпровідникових продуктів. IFS Accelerator має допомогти клієнтам контрактного виробництва втілити свої концепції в кремнії. Таким чином Intel хоче стати не просто виробником, а передовим постачальником послуг у галузі.

Джерело:
Forbes

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 07.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: