Чутки про перенесення релізу відеоадаптерів Intel Arc Alchemist посилюються

Під час виставки CES 2022 корпорація Intel підтвердила, що дебют графічних прискорювачів Arc Alchemist відбудеться у першому кварталі цього року. Враховуючи, що зараз майже середина лютого, багато хто починає сумніватися, чи зможе компанія випустити їх у зазначений термін. Олії у вогонь нещодавно підлила сама Intel, яка прибрала з офіційного сайту згадки про вихід відеоадаптерів Arc у першому кварталі.

Инженерный образец видеокарты Intel Arc Alchemist
Інженерний зразок відеокарти Intel Arc Alchemist

Згідно з останньою інформацією, реліз 3D-прискорювачів Intel Arc Alchemist відбудеться не раніше другого кварталу. Офіційний дебют мобільних відеоадаптерів початкового рівня запланований на квітень, тоді як флагманські рішення для ноутбуків й десктопів доведеться чекати орієнтовно до травня-червня. До речі, лептоп Acer Swift X із графікою Arc A370M має вийти на український ринок якраз у квітні.

Характеристики мобильных видеоадаптеров Intel Arc Alchemist
Характеристики мобільних відеоадаптерів Intel Arc Alchemist

Однією з найчастіше згадуваних причин затримки є програмне забезпечення. Графічні процесори Intel DG2 вже готові та, судячи з усього, масово сходять з 6-нм конвеєра TSMC. В цей час фахівці чипмейкера зайняті доопрацюванням графічного драйвера, щоб забезпечити безпроблемну роботу адаптерів Intel Arc.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 10.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: