Чутки: нові HEDT-процесори Intel вийдуть у другій половині 2022 року

Цього року компанія Intel планує вивести на ринок перспективні сімейства 10-нм серверних процесорів Sapphire Rapids-SP (Scalable Performance) та Sapphire Rapids-AP (Advanced Performance). З чуток, архітектура Sapphire Rapids-AP ляже в основу нової лінійки настільних HEDT-процесорів Xeon Workstation під кодовою назвою Fishhawk Falls.

Sapphire Rapids

На цей час HEDT-платформа Intel представлена 14-нм сімейством Cascade Lake-X з кількістю ядер від 10 до 18. Ця лінійка була випущена у 2019 році та за великим рахунком є покращеними версіями Skylake-X зразка 2017 року. Пройшло чимало часу й, очевидно, HEDT-платформа потребує оновлення.

Очікується, що кількість ядер Golden Cove у Fishhawk Falls становитиме до 28-36 штук. На відміну від своїх серверних побратимів, HEDT-процесори працюватимуть із набагато вищими тактовими частотами до 4,5–5,0 ГГц у динамічному розгоні. При цьому їх номінальний TDP складе близько 300 Вт та, ймовірно, до 400 Вт у топової моделі.

З точки зору можливостей платформи, очікується 8- та 4-канальні конфігурації DDR5 з 64 лініями PCIe Gen 5.0 на сокет. За чутками, Intel випустить сімейство HEDT-процесорів наступного покоління в третьому-четвертому кварталі 2022 року, приблизно в той же час, як і лінійку настільних процесорів Core 13-го покоління (Raptor Lake).

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 14.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: