Intel приписують наміри купити ізраїльського чіпмейкера Tower Semiconductor (оновлено)

Незабаром після публікації новини корпорація Intel офіційно оголосила про покупку Tower Semiconductor. За ізраїльського чипмейкера вона викладе $5,4 млрд.

Останнім часом Intel інвестує чималі кошти у розвиток бізнесу з контрактного випуску напівпровідників. Для цього корпорація створила дочірню фірму Intel Foundry Services (IFS), яка вже уклала кілька контрактів на випуск мікросхем за передовими технологічними нормами.

Intel

Розширити мережу заводів Intel також може шляхом придбання інших виробників. Якщо вірити виданню The Wall Street Journal, цього тижня процесорний гігант оголосить про придбання ізраїльського чипмейкера Tower Semiconductor за 5-6 мільярдів доларів. В результаті угоди Intel отримає доступ до семи підприємств в Ізраїлі, США та Японії.

За даними TrendForce, компанія Tower Semiconductor є шостим за величиною виробником напівпровідників у світі з річним виторгом близько $1,3 млрд. Вона спеціалізується на випуску найрізноманітніших мікросхем, включаючи мікроелектромеханічні системи, силову електроніку, датчики та багато іншого.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 15.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: