Intel ліцензує x86 для комбінованих чипів на базі ARM, RISC-V та інших архітектур

Intel планує спростити створення процесорів, у яких ядра x86, ARM, RISC-V чи інші працюватимуть разом під «однієї кришкою». Для цього корпорація надасть індивідуальну ліцензію потенційним замовникам на свій найважливіший актив — архітектуру x86.

Intel Fab 42

Залежно від задачі клієнти зможуть комбінувати процесорні ядра x86, ARM й RISC-V, а також апаратні прискорювачі в спеціально розроблених чипах. Їхнім випуском займеться контрактне виробництво Intel Foundry Services.

«Ми маємо те, що ми називаємо стратегією використання кількох архітектур наборів команд. Вперше в історії Intel ми ліцензуємо програмні та апаратні ядра x86 для клієнтів, які хотіли б розробляти чипи», — заявив Боб Бреннан (Bob Brennan), віцепрезидент з розробки клієнтських рішень в Intel Foundry Services.

Ліцензування ядер x86 є частиною ширшої стратегії, спрямованої на завоювання ринку для Intel Foundry Services. Нещодавно чипмейкер оголосив про створення інвестиційного фонду з бюджетом $1 млрд для розвитку ринку RISC-V. Крім того, Intel інвестує десятки мільярдів у нові заводи та розширення старих у США, Ірландії та інших країнах.

Джерело:
The Register

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 15.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: