Фахівці iFixit високо оцінили ремонтопридатність Steam Deck

Вебресурс iFixit опублікував звіт з розбирання ігрової консолі Steam Deck. Valve не раз підкреслювала високу ремонтопридатність пристрою, обіцявши налагодити поставки запасних деталей, на кшталт маніпуляторів й твердотілих накопичувачів. Придбати їх майбутні власники Steam Deck зможуть навіть через iFixit.

Фахівці iFixit відзначили легкість розбирання Steam Deck. Щоб дістатися до «нутрощів» портативної консолі, достатньо викрутити вісім гвинтів. Після цього у власників буде відкритий доступ для безперешкодної заміни стиків та твердотілого накопичувача. Нагадуємо, що Valve використовувала SSD формфактору 2230, що обмежує вибір сумісних пристроїв.

Найбільший недолік, з яким iFixit зіткнулися при розбиранні Steam Deck, полягає в тому, що акумулятор приклеєний та його досить складно витягти. До того ж поки неясно, чи Valve пропонуватиме його заміну. Підсумковий рейтинг ремонтопридатності Steam Deck, на думку iFixit, становить 7 балів із 10 можливих.

Нагадаємо, офіційний реліз Steam Deck заплановано на кінець цього місяця. В її основі лежить однокристальна система AMD Van Gogh із чотирма x86-ядрами Zen 2 та графічним блоком RDNA 2-го покоління на 8 Compute Units. Пристрій оснащений 7-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1280 x 800 пікселів, 16 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5-5500 та акумулятором на 40 Вт·год.

Джерело:
iFixit

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 16.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: