Nintendo Switch візьме на озброєння технологію AMD FidelityFX Super Resolution

Незабаром для ігрової приставки Nintendo Switch вийде спортивна гра з однойменною назвою Nintendo Switch Sports. Допитливі користувачі виявили у ліцензійній угоді гри згадку технології AMD FidelityFX Super Resolution.

FSR

Інформація не пояснює, як використовуватиметься FSR. Але можна припустити, що технологія знайде застосування в режимі док-станції при підключенні до телевізора, в якому приставка підвищує роздільну здатність з 720p до 1080p.

Nintendo Switch заснована на однокристальній системі Nvidia Tegra X1 з вісьмома ARM-ядрами Cortex-A57/A-53 та графічним модулем Maxwell на 256 ядер CUDA. Це досить слабка апаратна конфігурація, що не підтримує сучасну технологію Nvidia DLSS.

Nintendo Switch

FidelityFX Super Resolution має відкритий вихідний код та офіційно підтримується не лише «червоними» відеокартами, але й 3D-прискорювачами GeForce 10-ї серії та більш новими. Архітектура Maxwell використовувалася в GeForce 900-ї серії, тому потенційно FSR може підтримуватися на ще більшому спектрі пристроїв.

До слова, Valve планує впровадити підтримку FidelityFX Super Resolution у Steam Deck на рівні операційної системи SteamOS.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Всі новини за 17.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: