У минулому кварталі чистий прибуток Nvidia виріс більш ніж удвічі

Сьогодні Nvidia підбила фінансові підсумки попереднього кварталу, що закінчився для «зеленого» чипмейкера 30 січня. Виторг компанії за останні три місяці склав рекордні $7,64 млрд, що на 53% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Водночас чистий прибуток Nvidia виріс одразу на 106% — до трьох мільярдів доларів.

Nvidia

Сумарний виторг Nvidia за весь фінансовий рік показав 61% приріст та склав $26,9 млрд. Чистий прибуток компанії за останній рік виріс більш ніж удвічі (на 125%), досягнувши $9,75 млрд. До речі, збиток від провалу угоди з придбання ARM Limited склав $1,36 млрд. Його Nvidia вкаже у фінансовій звітності за поточний квартал.

Nvidia

Що стосується напрямків бізнесу Nvidia, то, як і раніше, близько половини доходів компанія отримує за рахунок продажу GPU для споживчих відеоадаптерів. Минулого кварталу цей підрозділ приніс $3,42 млрд. Як бачимо, попри високі роздрібні ціни, відеокарти GeForce RTX 30-ї серії розходяться, наче гарячі пиріжки.

Nvidia

Серверний підрозділ з кожним кварталом приносить «зеленим» все більший виторг та вже майже зрівнявся з ігровим напрямком, прозвітувавши про $3,26 млрд.

Продажі професійних відеокарт принесли Nvidia $643 млн виторгу, систем для «розумних» автомобілів — $125 млн, а на OEM-продуктах та ліцензуванні інтелектуальної власності компанія отримала $192 мільйони. В останню категорію Nvidia відносить доходи від майнінгових прискорювачів CMP, щоправда, за минулий квартал вони принесли «зеленим» менше ніж $24 млн.

Що стосується поточного кварталу, то за його підсумками Nvidia розраховує в черговий раз оновити рекорд виторгу. Згідно з прогнозами, він сягне $8,1 млрд.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Всі новини за 17.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: