Офіційно: дискретні відеокарти Intel Arc Alchemist вийдуть у другому кварталі

В ході Investors Day 2022 корпорація Intel розкрила чимало подробиць про майбутні продукти. Зокрема вона підтвердила наміри випустити перші моделі 3D-прискорювачів Arc Alchemist до кінця цього кварталу. Тут, правда, йдеться про мобільні рішення.

Intel Arc Alchemist

Відеокарти для настільних ПК Intel розраховує випустити у другому кварталі, а у третьому на ринок надійдуть 3D-прискорювачі для робочих станцій. Бажання співпрацювати з Intel у сфері дискретної графіки вже підтвердило понад півсотні виробників. Якщо все пройде згідно з планами, то протягом 2022-го чипмейкер поставить щонайменше чотири мільйони графічних процесорів.

Intel Arc Alchemist

Відеоядра Intel DG2 також можна буде зустріти в серверах. На середину року заплановано реліз прискорювача Arctic Sound-M, основою якого є кристал DG2-512. Пристрій має формат однослотової карти розширення та позиціонується як рішення для транскодування відео та хмарного геймінгу. Окремо наголошується на підтримці стандарту AV1.

Intel Arc Alchemist

У плани Intel на цей рік також входить запуск власного ігрового хмарного сервісу Project Endgame. Грубо кажучи, він стане відповіддю «синіх» на GeForce Now. Що стосується довгострокових планів, то у 2023-2024 роках Intel випустить графічні прискорювачі сімейства Battlemage, а в майбутньому їм на зміну прийдуть Arc Celestial.

Intel Arc Alchemist

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 55)

Всі новини за 18.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: