Sony випустила оновлення для Playstation з підтримкою української мови, Steam проводить розпродаж другого набору ігор українських розробників, новинки Nvidia з конференції GTC 2022

Вже місяць як терористична російська федерація намагається окупувати Україну, але на щастя виходить у неї не дуже. Наш народ героїчно чинить опір і дає відсіч ворогові, а небайдужі країни всіляко допомагають та підтримують нас.

Так, Sony Interactive Entertainment днями випустила чергове оновлення програмного забезпечення для ігрових приставок PlayStation 4 і 5. Одним з його головних нововведень стала поява української локалізації інтерфейсу, її можна активувати в налаштуваннях консолі. Зазначимо, що японцям ще доведеться виправити невеликі помилки, а також перекласти українською магазин та описи ігор.

Також Sony вирішила подарувати українським геймерам 30 днів підписки PlayStation Plus. «У світлі останніх подій плата за продовження передплати PlayStation Plus цього місяця стягуватися не буде», — йдеться у заяві компанії.

У Steam стартував розпродаж другого набору інді-ігор від українських розробників. Наразі Ukrainian Indie Games Bundle #2 можна придбати за 551 гривню (знижка 55%). Як і минулого разу, всі отримані кошти підуть на допомогу українцям у ці важкі часи.

На конференції GTC 2022 відбувся дебют прискорювача обчислень Nvidia H100 з мікроархітектурою Hopper. Процесор для нього випускається за 4-нм технологіями на потужностях TSMC і фізично налічує 80 мільярдів транзисторів. Буфер пристрою представлений 80 ГБ багатошарової пам'яті HBM3 з пропускною здатністю 3 Тбайт/с, а за обчислювальною потужністю H100 перевищує прискорювач A100 до шести разів.

Ще однією цікавою новинкою Nvidia став серверний процесор Grace Superchip. Він створений із прицілом на сферу ресурсомістких обчислень і складається з двох окремих кристалів із 72 ARM-ядрами у кожному. Не забули «зелені» і про розширення асортименту професійних 3D-прискорювачів. До випущених раніше моделей Nvidia RTX приєдналися шість мобільних відеоадаптерів та настільна карта RTX A5500.

Водночас AMD доповнила сімейство прискорювачів Instinct MI200 моделлю Instinct MI210 у форматі карти розширення PCI-E 4.0 x16. Грубо кажучи, вона є «половинкою» Instinct MI250, задовольняючись 6656 потоковими процесорами та 64 гігабайтами пам'яті HBM2E.

Крім того, в рамках GDC 2022 компанія AMD розповіла про технологію масштабування FidelityFX Super Resolution 2.0. Її реліз заплановано на наступний квартал, а перелік сумісного «заліза» включає всі більш-менш сучасні відеоадаптери, у тому числі продукти конкурента.

Офіційний статус цього тижня отримали стандарти живлення ATX 3.0 та ATX12VO 2.0. Серед іншого в їх специфікаціях описаний 16-контактний роз'єм 12VHPWR для майбутніх відеокарт з інтерфейсом PCI Express 5.0. Як і очікувалося, через нього на графічний адаптер або на іншу карту розширення можна буде подати до 600 Вт.

Обговорити в форумі (коментарів: 37)