Intel розширила дослідницьку фабрику D1X в Орегоні

Ще у 2019 році корпорація Intel оголосила про розширення дослідницької фабрики D1X у місті Хіллсборо, штат Орегон. Вона є одним з ключових підприємств процесорного гіганта, у якому розробляються передові технологічні норми. Вчора відбувся офіційний запуск нових виробничих ліній, з нагоди чого Intel також нагадала про терміни освоєння нових техпроцесів.

Intel

На розширення фабрики D1X чипмейкер витратив три мільярди доларів. До цього вона вважалася однією з найбільших у світі, а тепер тут працює понад десять тисяч фахівців. Очікується, що дані інвестиції сприятимуть швидшому впровадженню нових техпроцесів, зокрема із застосуванням EUV-літографії. Згідно з планами, до кінця 2024-го Intel освоїть ще чотири технологічні норми.

Intel

Для випуску передових мікросхем компанія наразі використовує технологію Intel 7, раніше відому як Enhanced SuperFin 10nm. Наступного року стартує серійне виробництво за нормами Intel 4. Вони, наприклад, будуть використані для випуску CPU Core 14-го покоління (Meteor Lake). За цим йде перехід на більш «тонкий» вузол Intel 3, а у 2024 році чипмейкер планує освоїти літографії 20A та 18A.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 2)