Інженерний зразок 56-ядерного процесора Intel Sapphire Rapids під навантаженням у піку споживає 420 Вт

Нові серверні процесори Sapphire Rapids компанія Intel представить у середині цього року і вже до кінця 2022-го вони надійдуть у продаж. Останнім часом з'являється дедалі більше інформації про новинки. Так, нещодавно ми вже встигли познайомитися з компонуванням CPU та будовою його кристалів.

Intel Sapphire Rapids Intel Sapphire Rapids без теплотеплорозподільної кришки. Фото der8auer

Тепер, завдяки твіту Yuuki_ans, стало відомо про можливе споживання 56-ядерного Sapphire Rapids. Майбутній процесор Xeon Platinum 8476 (або Platinum 8480, поки не уточнюється), здатний використовувати 112 потоків і оснащений 112 МБ кеш-пам'яті L2 і 105 МБ L3, працює на базовій частоті 1,9 ГГц з можливістю автоматичного розгону до 3,7 ГГц при однопоточному та до 3,3 ГГц при багатопоточному навантаженні.

Intel Sapphire Rapids

Параметр PL1 (або Processor Base Power у новій інтерпретації Intel), як і рівень TDP, дорівнює 350 Вт, тоді як PL2 (Maximum Turbo Power) може досягати 420 Вт. Крім того, в налаштуваннях материнської плати, на якій проводилося тестування, можна вказати максимальне споживання процесора на рівні 764 Вт.

Intel Sapphire Rapids

Варто враховувати, що використовувався інженерний зразок і на момент виходу характеристики Sapphire Rapids можуть змінитися.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 19.04.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: