VESA затвердила програму сертифікації дисплеїв з підтримкою Adaptive-Sync

Організація Video Electronics Standards Association (VESA) представила програму сертифікації дисплеїв зі змінною частотою оновлення. Вона покликана полегшити вибір дисплея з підтримкою технології Adaptive-Sync та включає набір більш ніж з півсотні різних тестів. Нагадаємо, що VESA зробила технологію Adaptive-Sync частиною стандарту DisplayPort ще у версії 1.2a.

Игровой монитор

Справедливо відзначити, що Nvidia та AMD вже мають власні програми сертифікації дисплеїв зі змінною частотою оновлення. Проте компанії не розкривають, які саме випробування проводять у їхніх лабораторіях. Сподіватимемося, що програма VESA Adaptive-Sync Display CTS виправить це, ставши загальноприйнятим стандартом у галузі.

Організація представила два логотипи, які можна зустріти на пристроях, що пройшли перевірку. Позначку AdaptiveSync Display зможуть отримати ігрові монітори, тоді як MediaSync Display — монітори (або екрани ноутбуків) для перегляду відеоконтенту. Головна відмінність у вимогах полягає в діапазоні частоти оновлення. У першому випадку він повинен становити щонайменше 60-144 Гц, тоді як у другому — щонайменше 48-60 Гц.

VESA Adaptive-Sync Display CTS

Що стосується інших критеріїв, то VESA перевірятиме дисплеї на пропуск кадрів, видиме мерехтіння, нестабільність частоти кадрів та час відгуку. Останній параметр повинен становити менше ніж 5 мс, проте тести організації будуть суворішими за ті, що проводять виробники. VESA враховуватиме середній час відгуку 20 різних переходів від сірого до сірого, а не вибиратиме найкращий з них.

VESA Adaptive-Sync Display CTS

Джерело:
VESA

Обговорити в форумі (коментарів: 13)