Nvidia виплатить $5,5 млн штрафу за нерозкриття інформації про продаж відеокарт майнерам

Корпорація Nvidia погодилася виплатити Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) штраф у розмірі $5,5 мільйонів. Чипмейкер звинувачується в приховуванні даних про продаж відеокарт майнерам під час «криптовалютної лихоманки» 2017-2018 років, чим ввів в оману інвесторів. Варто додати, що сама Nvidia не визнає та не спростовує висновків комісії.

Nvidia

«Зростання попиту на графічні процесори для майнінгу корелювало зі зростанням цін на деякі криптоактиви. Ціна ETH зросла з менш ніж 10 доларів США на 1 січня 2017 року до майже 800 доларів США на 1 січня 2018 року, — йдеться у заяві SEC. — Деякі співробітники Nvidia висловили впевненість, що більшість великого попиту на ігрові продукти компанії, особливо в Китаї, була викликана криптомайнінгом».

Нагадаємо, що у 2018 році Nvidia зіштовхнулася зі стрімким падінням вартості акцій. Попит на ігрові відеокарти впав разом із курсами більшості популярних криптовалютів. В результаті «зелені» разом з AIB-партнерами ще довгий час розпродували запаси відеокарт GeForce GTX 10-ї серії, що накопичилися після закінчення майнінг-буму.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)