Western Digital налагодила постачі жорстких дисків об'ємом 22 та 26 Тбайт

Western Digital повідомила про старт постачання жорстких дисків об'ємом 22 та 26 Тбайт. В них компанія не тільки застосувала десять магнітних пластин, але й використала технологію OptiNAND. Вона була представлена минулого року та передбачує вбудований флеш-накопичувач iNAND UFS для кешування, зберігання інформації про операції запису та інших метаданих.

Загальною рисою 22-терабайтних рішень стане технологія запису CMR та, відповідно, пластини обсягом 2,2 ТБ. Для пристроїв об'ємом 26 Тбайт передбачені 2,6-терабайтні пластини, в яких додаткову місткість вдалося «вичавити» коштом черепичного магнітного запису SMR. Не обійшлося без заповнення внутрішнього простору пристроїв гелієм у рамках технології HelioSeal.

В цей час зразки 22- та 26-терабайтних жорстких дисків відвантажуються обраним клієнтам Western Digital. Старт масових поставок заплановано на наступний квартал. У продаж надійдуть моделі WD Red Pro, WD Purple Pro, WD Gold та Ultrastar DC HC570 місткістю 22 ТБ, тоді як асортимент рішень обсягом 26 ТБ спочатку буде обмежений Ultrastar DC HC670.

Джерело:
Western Digital

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 10.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: