Nvidia постачає 78% дискретних GPU для персональних комп'ютерів

Експерти Jon Peddie Research підбили підсумки першого кварталу на ринку графічних рішень для персональних комп'ютерів. У січні-березні було поставлено 96 мільйонів графічних ядер, що на 19% менше за показники аналогічного періоду минулого року. Слід пам'ятати, що у підрахунках аналітики враховують як дискретні, так і вбудовані GPU.

Nvidia

Незмінним лідером ринку є Intel, чиї процесори рідко обходяться без інтегрованої графіки. За підсумками першого кварталу її частка становить 60%. Слідом йде Nvidia з показником 21%, а компанії AMD тим часом дісталося 19%.

Рынок GPU

Дещо інакше ситуація в сегменті дискретних GPU. Тут заправляє балом Nvidia, відповідальна за постачання 78% відеочипів для персональних комп'ютерів, тоді як команда Лізи Су контролює лише 17% цього сегменту.

Рынок GPU

Не можна не відзначити дебют корпорації Intel. Вона поки що відвантажує тільки мобільні dGPU, але вже встигла зайняти 4-5% ринку. Нагадуємо, що найближчим часом Intel разом з AIB-партнерами має налагодити постачавки ігрових відеокарт Arc Alchemist.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 01.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: