Nvidia може оснастити топові відеокарти GeForce RTX 40-ї серії кулером з трьома вентиляторами

За останні місяці в Мережі не раз з'являлася інформація про «ненажерливість» відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. Якщо вірити неофіційним джерелам, енергоспоживання моделі GeForce RTX 4060 складе 220 Вт, GeForce RTX 4080 — 420 Вт, а флагманські рішення цей параметр перевалить за 450 Вт. Зрозуміло, їм буде потрібна потужна система охолодження та, схоже, що Nvidia вже знайшла рішення.

GeForce RTX

У еталонних відеокартах на ядрі AD102, тобто GeForce RTX 4090 (Ti), «зелені» можуть застосувати систему охолодження з трьома вентиляторами. Nvidia не чужі експерименти з конструкцією кулерів, чого тільки варті старші відеокарти GeForce RTX 30-ї серії з пропелерами на протилежних сторонах. Проте тривентиляторна система охолодження в еталонних картах раніше не використовувалася.

Слід зазначити, що подібна інформація з'являлася в Мережі незадовго до випуску лінійки GeForce RTX 3000 (Ampere). Інженерні зразки нібито оснащувалися кулером із трьома вентиляторами, але для фінальних версій карт Founders Edition компанія обрала іншу, нехай і незвичайну систему охолодження.

Джерело також поділилося свіжою інформацією щодо термінів виходу 3D-прискорювачів GeForce RTX 40-ї серії. Nvidia не поспішатиме з їх релізом, через що первісток в особі GeForce RTX 4090 надійде у продаж не раніше жовтня. Ймовірною причиною затримки є великі запаси карт GeForce RTX 30-ї серії, розпродати які стає все складніше.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 09.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: