Особливості мобільних чипів Intel Meteor Lake: три види ядер, підтримка PCI-E 5.0 та LPDDR5X

Давно не секрет, що на наступний рік Intel запланувала вихід процесорів Core 14-го покоління (Meteor Lake). Для них характерне багаточипове компонування, нові архітектури x86-ядер та графічного блоку, а також передові техпроцеси. У випадку мобільних процесорів готується реліз трьох сімейств: Meteor Lake-H, Meteor Lake-P та Meteor Lake-U.

Intel Meteor Lake

Головні особливості ноутбучних CPU Core 14-го покоління розкриваються на слайдах, опублікованих порталом Igor's Lab. Згідно з наданою інформацією, в чипах Meteor Lake буде використовуватися відразу три види x86-ядер. На додаток до високопродуктивних (P-Core) та енергоефективних (E-Core) ядер Intel застосує окремі ядра з низьким енергоспоживанням (LP E-Core). Припускається, що два ядра LP E-Core находяться у кристалі із системною логікою.

Intel Meteor Lake

Графічний модуль Intel Xe-LPG налічує до 128 виконавчих блоків (Execution Units) та базується на архітектурі Xe-HPG другого покоління, тобто близький до 3D-прискорювачів Arc Battlemage. З іншого можна відзначити наявність восьми ліній PCI-E 5.0 для дискретної графіки та підтримку оперативної пам'яті LPDDR5(X)-7467. Офіційний дебют мобільних процесорів Intel Meteor Lake намічено на другу половину 2023-го.

Intel Meteor Lake

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 07.07.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: