Постачання жорстких дисків впало на 34% через послаблення попиту

Як повідомляє видання Storage Newsletter, у другому кварталі 2022 року відбулося зниження постачання жорстких дисків у середньому на величину до 34% у річному обчисленні. Якщо дивитися в абсолютних цифрах, то за другий квартал виробники відвантажили близько 45 млн одиниць HDD для споживчого та корпоративного секторів.

HDD

Постійне ослаблення попиту на жорсткі диски з боку клієнтів викликає відповідне зниження виробництва одного з довгоіснуючих носіїв даних. Корпоративні жорсткі диски великих обсягів показали найбільшу стабільність (постачання 19 млн одиниць). Але це ринок, який постійно зростає протягом багатьох років й, безперечно, продовжуватиме зростати.

HDD

Оскільки середовищем хмарного зберігання даних та високопродуктивним обчисленням потрібні дешеві, місткі та енергоефективні системи зберігання даних високої щільності. Саме корпоративні HDD продовжать тримати на плаву цю технологію.

Найбільша зміна торкнулася форм-фактора 2,5 дюйма, який показав приголомшливе падіння на 40% у порівнянні з попереднім кварталом (QoQ) — приблизно до 11 млн одиниць.

Друга за величиною втрата на ринку жорстких дисків приходиться на сегмент настільної/побутової електроніки та 3,5-дюймових пристроїв. Тут постачання впало більш ніж на 30% — до 17 млн одиниць. Особливо низький попит спостерігався у секторах відеоспостереження, ПК та роздрібної торгівлі.

Джерело:
Storage Newsletter

Обговорити в форумі (коментарів: 55)

Всі новини за 16.07.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: