Intel продемонструвала відеокарту Arc A770 в гостях у LinusTechTips

Напередодні світового релізу відеокарт Intel Arc Alchemist корпорація Intel почала з подвоєною силою підігрівати інтерес до новинок. Флагманська модель Arc A770 Limited Edition побувала в руках відомого техноблогера Лайнуса Себастьяна (Linus Sebastian), засновника YouTube каналу LinusTechTips. Під наглядом фахівців Intel він зміг випустити невелике прев'ю новинки.

Intel Arc A770

Детальні специфікації та ціна відеокарти Intel Arc A770 Limited Edition, як і раніше, тримаються в секреті. Судячи з інформації в утиліті Arc Control, графічне ядро працює на частоті 2,5 ГГц, штатний рівень енергоспоживання дорівнює 190 Вт з можливістю збільшення до 285 Вт, а температура GPU під навантаженням склала 70°C.

Intel Arc A770

Представники Intel підтвердили, що ахіллесовою п'ятою відеокартою Arc Alchemist можна назвати програмне забезпечення. При розробці драйверів чипмейкер зосередив увагу на графічних API DirectX 12 та Vulkan. В іграх з їхньою підтримкою відеокарти показують себе з найкращого боку, тоді як проєкти на базі старих версій DirectX не зможуть використати весь потенціал новинок. Наприклад, у Shadow of the Tomb Raider перехід з DX11 на DX12 забезпечує дворазовий приріст частоти кадрів.

Intel Arc A770

Гарна новина в тому, що при ціноутворенні Intel відштовхуватиметься від швидкодії відеокарт Arc A-серії у неоптимізованих та старих проєктах. Тим самим Intel обіцяє «знищити всіх за співвідношенням ціни та продуктивності» в сучасних ААА-іграх, на кшталт Cyberpunk 2077, Control й Borderlands 3. Наприклад, передтопова Arc A750 в них виявляється швидше за GeForce RTX 3060.

Intel Arc A770

Залишається дочекатися презентації Intel, де будуть розкриті характеристики та ціни графічних прискорювачів Arc A-серії. До речі, якщо вірити неофіційним джерелам, флагманська відеокарта Arc A770 за кордоном коштуватиме менше 400 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 21.07.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: