Відеокарти Intel Arc Alchemist позбавлені апаратної підтримки API DirectX 9

Не секрет, що відеокарти Intel Arc Alchemist створювалися з прицілом на сучасні графічні API, на кшталт Vulkan та DirectX 12. Більш того, процесорний гігант вирішив повністю відмовитись від апаратної підтримки DirectX 9. Для запуску ігор на його базі використовується програмний інтерфейс Microsoft D3D9On12.

Вищезгаданий інструмент відповідає за перетворення графічних команд DirectX 9 в інструкції, що підтримуються API DirectX 12. Швидкодія в режимі емуляції, за заявами Microsoft, майже не поступається апаратній реалізації API DirectX 9. Крім відеокарт Arc Alchemist підтримки DX9 виявилися позбавлені графічні ядра процесорів Core 12-го покоління (Alder Lake).

На сьогодні лінійка відеокарт Intel Arc Alchemist представлена моделлю Arc A380. Ця відеокарта початкового рівня була випущена як тимчасовий ексклюзив для китайського ринку та, м'яко кажучи, поступається конкурентам швидкодії. Більш продуктивні рішення, здатні нав'язати боротьбу GeForce RTX 3060 (Ti) та Radeon RX 6650 XT, вийдуть до кінця поточного кварталу.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 15.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: