ASUS відкликає десять тисяч материнських плат ROG Maximus Z690 Hero

ASUSTeK Computer оголосила про старт програми із заміни материнських плат ROG Maximus Z690 Hero для процесорів Intel LGA1700. Вендор ухвалив нелегке рішення після десяти підтверджених випадків перегріву або розплавлення елементів на системній платі. Додамо, що перші скарги власників з'явилися ще минулого року.

Згадана проблема характерна для перших партій ROG Maximus Z690 Hero, поставлених на північноамериканський ринок. Її причиною стала недосконала процедура перевірки якості. Один із конденсаторів був встановлений у неправильному положенні, що може призвести до помилки 53, відсутності POST або пошкодження елементів на материнській платі.

Браковані плати ROG Maximus Z690 Hero продавалися у великих магазинах, таких як Newegg, Amazon, Micro Center та Best Buy, у період з жовтня по грудень 2021 року. Вони мають ідентифікатор 90MB18E0-MVAAY0, а серійний номер починається з MA, MB або MC. Перевірити материнську плату на наявність браку можна через сайт вендора.

ASUS вже вилучила з продажу усі дефектні екземпляри ROG Maximus Z690 Hero та тепер пропонує власникам безплатну заміну на справний варіант. Масштаб кампанії вражає — компанія готова обміняти близько 10 тисяч материнських плат.

Що стосується інших регіонів, у тому числі України, то їх, судячи з усього, браковані системні плати обійшли стороною. Наприклад, на екземплярі ASUS ROG Maximus Z690 Hero, що побував у нашій тестовій лабораторії, всі електронні компоненти встановлені правильним чином.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)