Процесори Intel Core 13-го покоління отримають від 4 до 24 ядер

Найближчими місяцями Intel виведе на ринок лінійку процесорів Core 13-го покоління (Raptor Lake-S) для платформи LGA1700. Анонс нових чипів відбудеться на конференції Intel Innovation, що пройде 27-28 вересня. За традицією, напередодні офіційної презентації у Мережі опинилися характеристики майбутніх процесорів.

Intel Core

Специфікації моделей K-серії відомі вже деякий час. На цей раз були опубліковані характеристики CPU Core 13-го покоління із заблокованим на підвищення множником. Їхній модельний ряд буде представлений рішеннями з кількістю ядер від 4 до 24 штук. Наприклад, Core i3-13100 отримає чотири ядра Raptor Cove, а чипи класу Core i9 використовують зв'язку із 8 ядер Raptor Cove та 16 ядер Gracemont.

Raptor Lake-S

Для процесорів Raptor Lake-S чипмейкер підготував три варіанти кристалів. Вони відрізняються за максимальним числом ядер, причому неофіційні джерела називають кристали зі степінгом C0 «рефрешем» Core 12-го покоління (Alder Lake). Додамо, що головні відмінності між сімействами Raptor Lake-S та Alder Lake-S криються у кількості ядер, тоді як архітектурні нововведення будуть порівняно невеликими.

У продаж процесори Core 13-го покоління, а також материнські плати на чипсетах Intel 700-ї серії надійдуть в середині осені.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 74)

Всі новини за 20.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: