Оверклокер SkatterBencher розігнав відеокарту Intel Arc A380 до 3,1 ГГц

Нещодавно компанія Intel представила відеокарту Arc A380 початкового рівня. І ентузіасти вже випробували її можливості у розгоні. Своїм досвідом поділився Skatter Bencher. Він зміг розігнати GPU з початкових 2450 МГц до вражаючого значення в 3,1 ГГц.

Для досягнення такого результату довелося розібратися в тонкощах керування частотами та напругою.

На цей час тільки програма Intel Ark Control дозволяє працювати з новими відеокартами. Але повзунок збільшення частоти працює не пропорційно, у разі підвищення на 30% реальна частота зростає лише до 2696 МГц. Є повзунок Voltage Offset, але він не впливає на напругу. Також не працює розгін пам'яті.

Покопавшись у відеодрайвері, SkatterBencher і Shamino зуміли розблокувати багато можливостей. В результаті їм вдалося досягти частоти 3,1 ГГц при підвищеній напрузі. Основна частота GPU залежить від обмежень потужності PL1 при тривалому навантаженні та PL2 для короткочасного навантаження. За замовчанням це 65,5 Вт, які можна підняти до 97,5 Вт. З налаштуванням SkatterBencher параметр PL1 був збільшений до 298 Вт, а PL2 — до 395 Вт. Вражаючі значення для бюджетної відеокарти. При цьому розгін понад 3,1 ГГц уперся в обмежувач PL4 для пікової потужності, встановлений на 800 Вт!

Жодних рекордних результатів у бенчмарках представлено не було. Це експеримент заради експерименту. І можна побажати удачі ентузіастам, якім вдається вичавити неможливе з продукту, явно не розрахованого на такі частоти.

Джерело:
Videocardz.com

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 22.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: