Гарнітура віртуальної реальності PlayStation VR2 вийде на початку 2023-го

Гарнітура віртуальної реальності для консолі PlayStation 5 була анонсована ще у лютому минулого року. Пристрій отримав нехитру назву PlayStation VR2 та вже деякий час поставляється до великих ігрових студій. Однак пересічним геймерам доведеться ще трохи почекати. У вільному продажу PlayStation VR2 з'явиться на початку 2023 року, про що днями оголосила корпорація Sony.

Основою PlayStation VR2 послужив OLED-дисплей з роздільною здатністю 2000 x 2040 пікселів для кожного ока, максимальною частотою оновлення 120 Гц та полем зору 110°. Однією з головних особливостей гарнітури стане система відстеження погляду, реалізована інфрачервоними камерами. Серед іншого вона дозволить розробникам ігор використати алгоритм Foveated Rendering для економії ресурсів консолі шляхом зниження якості зображення поза поглядом користувача.

Для відстеження рухів гравця використовується набір датчиків та чотири камери, вбудовані в корпус PlayStation VR2. Разом із новою гарнітурою віртуальної реальності дебютують контролери PlayStation VR2 Sense, а також не менше двох десятків ігор, на зразок VR-версії Resident Evil Village та Horizon Call of the Mountain.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 24.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: