Nvidia підбила фінансові підсумки другого кварталу: $6,7 млрд виторгу

Корпорація Nvidia прозвітувала перед інвесторами про підсумки роботи у другому кварталі. Як і очікувалося, замість спочатку прогнозованих $8,1 млрд виторг «зеленого» чипмейкера за цей період склав $6,7 млрд. Зниження доходів насамперед пов'язане з падінням попиту на ігрові відеокарти, яке вдалося частково компенсувати зростанням на інших напрямках бізнесу. У результаті другий квартал Nvidia завершила без збитків. Чистий прибуток компанії склав 656 мільйонів доларів.

Nvidia

Якщо раніше ігровий напрямок формував близько половини доходів Nvidia, то в другому кварталі він приніс менше третини сукупного виторгу — $2 млрд (-33% щодо аналогічного періоду 2021-го). Цей спад компанія пояснює несприятливими макроекономічними умовами, воліючи не торкатися теми недавнього обвалу криптовалютного ринку та зниження попиту з боку майнерів.

Nvidia очікує, що несприятливі умови збережуться і цього кварталу. З іншого боку, у 2023 рік компанія обіцяє увійти з новою графічною архітектурою, причому подробицями про неї голова Nvidia Дженсен Хуанг обіцяє поділитися на наступній конференції GTC (19-22 вересня).

Nvidia

У другому кварталі більш ніж половину доходів Nvidia отримала за рахунок продажу рішень для дата-центрів. Відповідний підрозділ прозвітував про $3,8 млрд виторгу, покращивши торішній показник одразу на 61%. Професійна графіка принесла «зеленим» $496 мільйонів (-4%) виторгу, автомобільний підрозділ прозвітував про $220 млн (+45%), а на продажі OEM-продукції Nvidia отримала $140 мільйонів (-66%).

Поточний квартал Nvidia розраховує завершити із виторгом близько $5,9 млрд.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 25.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: