Голова Nvidia вважає, що середня ціна відеокарт має бути такою, як у ігрових консолей

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг вже неодноразово порівнював графічні прискорювачі GeForce з ігровими консолями. Наприклад, у 2020 році він заявив, що ноутбуки на базі Nvidia GeForce можуть стати найкращими ігровими консолями у світі. Якщо говорити про настільні відеокарти, то голова Nvidia переконаний, що їхня середня вартість має бути порівнянна з цінами ігрових приставок. Про це він заявив у ході конференції з фінансових підсумків минулого кварталу.

Хуанг

«Ми завжди вважали, що середня ціна GeForce має наближатися до середньої ціни ігрової консолі, — розповідає генеральний директор Nvidia. — тому зараз це має бути щось у районі 500 доларів або близько того».

Пан Хуанг також заявив, що зі зменшенням впливу криптовалютного ринку відеокарти дешевшатимуть. Однак у галузі намітилася тенденція до збільшення середньої ціни у довгостроковій перспективі. У цьому графічні карти не самотні. Наприклад, Sony днями оголосила про підвищення рекомендованої ціни консолі PlayStation 5 на більшості ринків.

Додамо, що у 2023 рік «зелений» чипмейкер планує увійти з новою графічною архітектурою. З доповіддю про неї голова Nvidia Дженсен Хуанг виступить на найближчій конференції GTC, яка відбудеться з 19 по 22 вересня.

Джерело:
PCGamer

Обговорити в форумі (коментарів: 126)

Всі новини за 26.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: