Опубліковано характеристики процесорів AMD EPYC наступного покоління

На архітектуру Zen 4 цього року перейдуть як настільні, так і серверні процесори AMD. У Мережі вже доступні характеристики нових чипів EPYC із сімейств Genoa та Bergamo, офіційна презентація яких відбудеться у найближчі місяці. Що цікаво, компанія запропонує клієнтам одразу дві серверні платформи.

AMD EPYC

Фактичним наступником актуальних процесорів EPYC 7003 (Milan) стане лінійка EPYC 9004, куди увійдуть чипи Genoa та Bergamo у конструктивному виконанні Socket SP5. Паралельно з ними AMD готує серію EPYC 8004 процесорів для платформи Socket SP6. Від старшої лінійки ці чипи відрізнятимуться меншою кількістю ядер.

AMD EPYC

Що стосується модельного ряду EPYC 9004, то в ньому знайшлося місце для різноманітних процесорів. Мабуть, найцікавішими серед них є чипи Bergamo, які отримають до 128 ядер Zen 4с, та Genoa-X з технологією 3D V-Cache. Завдяки їй 96-ядерний/192-потоковий EPYC 9684X запропонує вражаючі 1152 МБ кеш-пам'яті третього рівня.

AMD EPYC

До кінця 2022-го на ринок надійдуть серверні процесори AMD EPYC Genoa, тоді як чипи сімейств Genoa-X та Bergamo стануть доступними наступного року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 01.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: