Intel обіцяє випустити ігрові відеокарти Arc A770 та Arc A750 «дуже скоро»

Вихід топових відеокарт Intel Arc Alchemist відбудеться «дуже скоро». Про це представники чипмейкера розповіли в інтерв'ю веб-виданням PC Games Hardware та Digital Foundry. Йдеться про моделі Arc A770 та Arc 750, причому старший 3D-прискорювач буде запропонований у версіях з 8- та 16-гігабайтним відеобуфером.


Intel Arc A770 Limited Edition

Представники Intel також підтвердили, що компанія не має наміру змагатися з AMD та Nvidia у high-end сегменті ігрових відеокарт. Вищезазначені Arc A750 та Arc A770 повинні скласти конкуренцію моделям рівня GeForce RTX 3060 (Ti) та Radeon RX 6600/6650 XT. В офіційних тестах 3D-прискорювач Arc A770 в середньому на 14% швидше за GeForce RTX 3060 в іграх з трасуванням променів.

Також варто звернути увагу, що Intel рекомендує використовувати графічні карти Arc Alchemist на платформах з підтримкою технології Resizable BAR. Без неї користувачі можуть зіткнутися з падінням продуктивності до 40%.

Відеокарти Intel Arc A750 та Arc A770 спочатку будуть доступні лише в деяких країнах. Їхній перелік не розголошується, але відомо, що в ньому присутня Німеччина. Еталонні модифікації Limited Edition чипмейкер буде продати через свій офіційний сайт.


Intel Arc A750 Limited Edition

Тим часом у Мережі з'явилася інформація про ймовірну причину затримки виходу старших відеокарт Arc Alchemist. Стверджується, що Intel не вдалося випустити їх вчасно через закриття російського підрозділу, де серед іншого йшла розробка графічного драйвера. Додамо, що Intel припинила постачання своїх продуктів у країну-агресор ще в березні, а через місяць оголосила про повну зупинку діяльності.

Джерела:
Tom's Hardware
SemiAccurate

Обговорити в форумі (коментарів: 17)