Майнінг криптовалюти Ethereum добіг кінця

Сьогодні відбулося довгоочікуване оновлення мережі Ethereum, відоме як Merge («злиття»). В результаті криптовалюта перейшла з моделі Proof-of-Work (PoW), при якій обробка транзакцій здійснювалась силами майнерів, на Proof-of-Stake (PoS), коли транзакції будуть підтверджуватись власниками альткоїну. Іншими словами, класичний майнінг цієї криптовалюти пішов у минуле.

Враховуючи, що в останні роки Ethereum був найбільш популярним альткоїном серед GPU-майнерів, перехід на PoS напевно обрадує геймерів та ПК-ентузіастів, які бажають оновити графічну підсистему комп'ютера. За кордоном відеокарти Radeon RX 6000 та GeForce RTX 30-ї серії вже можна придбати дешевше за рекомендовану ціну. Залишилося дочекатися, коли ця тенденція дістанеться українських магазинів.

Також не варто забувати, що до кінця цього року AMD та Nvidia представлять наступне покоління 3D-прискорювачів. «Зелені» почнуть з релізу моделі GeForce RTX 4090, формальний анонс якої очікується наступного тижня, на що команда Лізи Су відповість випуском карток Radeon RX 7000 з багаточиповими GPU.

Обговорити в форумі (коментарів: 235)