EVGA припиняє співпрацю з Nvidia та йде з ринку відеокарт

Американська компанія EVGA є одним із найстаріших AIB-партнерів Nvidia, через що її оголошення про згортання GPU-бізнесу прозвучало як грім серед ясного неба. Нелегке рішення припинити співпрацю із «зеленим» чипмейкером компанія ухвалила ще кілька місяців тому. Варто додати, що EVGA займалася виробництвом відеокарт на графічних ядрах Nvidia понад двадцять років, причому цей напрямок бізнесу формував близько 80% виторгу компанії.

EVGA

Офіційно EVGA не розголошує причин, які змусили її припинити співпрацю з Nvidia. Однак високопосадовці компанії в бесіді із зарубіжними журналістами та блогерами нарікають на все гірші умови для ведення бізнесу, зокрема низьку рентабельність виробництва відеокарт GeForce. Цю інформацію також підтверджують аналітики Jon Peddie Research. Грубо кажучи, заробляти на випуску 3D-прискорювачів AIB-партнерам Nvidia з кожним роком стає складніше.

Nvidia

EVGA продовжить забезпечувати підтримку відеокарт GeForce RTX 30-ї серії, проте випуск пристроїв GeForce RTX 40-ї серії більше не входить до її планів. Перемикатися на випуск 3D-прискорювачів AMD або Intel компанія теж не збирається. В найближчому майбутньому EVGA зосередиться на просуванні своїх інших продуктів, на кшталт материнських плат та блоків живлення.

Джерела:
AnandTech
JPR

Обговорити в форумі (коментарів: 113)

Всі новини за 17.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: