У новій версії PlayStation 5 використовується 6-нм однокристальна система

Наприкінці літа Sony випустила нову ревізію ігрової консолі PlayStation 5. Модель з ідентифікатором CFI-1202 отримала компактнішу плату, оновлену систему охолодження й споживає менше електроенергії, ніж попередні версії. Тепер з'ясувалося, що в ній Sony також застосувала новий варіант однокристальної системи Oberon.

PlayStation 5

SoC під кодовою назвою Oberon Plus не відрізняється за характеристиками від попередника, але водночас виробляється за більш «тонкою» технологією. Для її випуску використано 6-нм техпроцес TSMC замість 7-нанометрового. В результаті площа однокристальної системи зменшилася із 300 мм² до 260 мм², а з однієї кремнієвої пластини, за попередніми оцінками, виходить на 20% більше мікросхем.

PlayStation 5
SoC Oberon Plus та Oberon

Нагадаємо, однокристальна система для PlayStation 5 розроблена силами компанії AMD. У її розпорядженні є вісім ядер Zen 2 з підтримкою технології SMT та тактовою частотою 3,5 ГГц, графічний блок RDNA 2-го покоління на 36 Compute Units загальною продуктивністю 10,3 Тфлопс та 256-розрядний інтерфейс пам'яті. Докладніша інформація про «начинку» консолі доступна у нашому огляді PlayStation 5.

Джерело:
Angstronomics

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 26.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: