У новій версії PlayStation 5 використовується 6-нм однокристальна система

Наприкінці літа Sony випустила нову ревізію ігрової консолі PlayStation 5. Модель з ідентифікатором CFI-1202 отримала компактнішу плату, оновлену систему охолодження й споживає менше електроенергії, ніж попередні версії. Тепер з'ясувалося, що в ній Sony також застосувала новий варіант однокристальної системи Oberon.

SoC під кодовою назвою Oberon Plus не відрізняється за характеристиками від попередника, але водночас виробляється за більш «тонкою» технологією. Для її випуску використано 6-нм техпроцес TSMC замість 7-нанометрового. В результаті площа однокристальної системи зменшилася із 300 мм² до 260 мм², а з однієї кремнієвої пластини, за попередніми оцінками, виходить на 20% більше мікросхем.


SoC Oberon Plus та Oberon

Нагадаємо, однокристальна система для PlayStation 5 розроблена силами компанії AMD. У її розпорядженні є вісім ядер Zen 2 з підтримкою технології SMT та тактовою частотою 3,5 ГГц, графічний блок RDNA 2-го покоління на 36 Compute Units загальною продуктивністю 10,3 Тфлопс та 256-розрядний інтерфейс пам'яті. Докладніша інформація про «начинку» консолі доступна у нашому огляді PlayStation 5.

Джерело:
Angstronomics

Обговорити в форумі (коментарів: 28)