Свіжа прошивка для плат MSI AM5 дозволить відключити AVX та розігнати відеоядро Ryzen 7000

Micro-Star International підготувала оновлення прошивки UEFI для материнських плат AM5, яке зацікавить любителів оверклокінгу. По-перше, з'явиться можливість керування AVX-інструкціями, а по-друге, стане доступним розгін інтегрованої графіки RDNA 2-го покоління. Про це напередодні розповів відомий тайванський оверклокер Toppc.

MSI AM5

Всі процесори AMD Ryzen 7000 (Raphael) отримали iGPU із двома обчислювальними блоками RDNA 2 на штатній частоті 2,2 ГГц. Якщо вдатися до розгону, то частоту відеоядра можна збільшити до 3,0 ГГц. В результаті, наприклад, показник бенчмарку 3DMark Fire Strike зросте на 20%, а в комбінації з високошвидкісною ОЗУ приріст виявиться ще більшим. Однак варто мати на увазі, що напруга iGPU ділиться з напругою CPU, через що оверклокінг може впливати на розгін процесора та його продуктивність.

MSI AM5

MSI AM5

Друге важливе нововведення свіжих прошивок UEFI для плат MSI AM5 — це можливість відключати набори інструкцій AVX, AVX2 та AVX512. У процесорах AMD Ryzen 7000 вони включені за умовчанням, при цьому відсутня опція для деактивації. Вона може бути корисна, наприклад, при експериментах з розгоном CPU Zen 4 або якщо користувач бажає більш «тонко» налаштувати свою систему.

MSI AM5

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 11.10.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: