Серверні процесори Intel Xeon Diamond Rapids отримають підтримку PCI Express 6.0

У лабораторіях Intel вирує робота над новими поколіннями серверних процесорів Xeon. Попри проблеми з масовим виробництвом чипів Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids), у найближчі кілька років компанія має намір випустити ще три сімейства процесорів. Мабуть, найцікавішими з них стануть CPU Diamond Rapids, які сформують лінійку Xeon Scalable 7-го покоління.

Intel Xeon

Вихід процесорів Intel Diamond Rapids відбудеться не раніше 2025 року. Вони отримають так звані «великі» ядра з новою мікроархітектурою, 8-канальний контролер DDR5, підтримку високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 6.0 та шини Compute Express Link (CXL) 3-го покоління. У модельному ряду також знайдеться місце для процесорів із вбудованим буфером HBM.

Intel Xeon

Якщо говорити про плани Intel на найближче майбутнє, то одним з головних пунктів є масове постачання CPU Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids). Ці процесори запропонують до 60 ядер на архітектурі Golden Cove, яка була випробувана раніше на чипах Core 12-го покоління, 8-канальний контролер DDR5, підтримку PCI Express 5.0 й опціональний буфер HBM2E об'ємом до 64 Гбайт.

Intel Xeon

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 13.10.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: