Відеокарти AMD Radeon RX 7000 можуть отримати інтерфейс DisplayPort 2.1

На відміну від Nvidia, яка вирішила обмежитися в новому поколінні відеокарт роз'ємами DisplayPort 1.4a, компанія AMD більш охоче бере на озброєння нові інтерфейси. Графічні адаптери RDNA 3-го покоління будуть підтримувати не тільки DisplayPort 2.0, але й майбутній стандарт DisplayPort 2.1. Про це повідомив американський журналіст Кайл Беннетт (Kyle Bennett), пославшись на власні джерела.

Нагадаємо, що VESA затвердила стандарт DisplayPort 2.0 ще влітку 2019 року. Він передбачає збільшення максимальної швидкості передачі до 80 Гбіт/с. Завдяки цьому інтерфейс можна використовувати для виведення зображення на 8K-екрани або пару 144-герцевих 4K-моніторів, не вдаючись до стиснення відеосигналу. Звісно, майбутній стандарт DisplayPort 2.1 отримає ще кращі характеристики.

Офіційний дебют відеокарт Radeon RX 7000 відбудеться рівно через три тижні — третього листопада. У флагманських моделях використовуватиметься графічний процесор AMD Navi 31, характерною рисою якого є багаточипове компонування. За попередньою інформацією, цей GPU містить великий обчислювальний кристал Graphics Complex Die та шість чиплетів Memory Complex/Controller Die.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)