Nvidia нарощує випуск процесорів H100 Hopper на шкоду виробництву ігрових GPU

Для випуску актуальних графічних чипів Nvidia використовують технологію TSMC 4N. З конвеєра тайванців сходять як GPU Ada Lovelace для відеокарт GeForce RTX 40 серії, так і процесор H100 на архітектурі Hopper, призначений для однойменних прискорювачів обчислень. Причому друга новинка для «зелених» є пріоритетнішою.

Nvidia

Як повідомляє веб-ресурс MyDrivers, в найближчому майбутньому Nvidia сфокусується на виробництві чипів Hopper H100, виділяючи потужності для графічного процесора AD102 (GeForce RTX 4090) за залишковим принципом. Це рішення пояснюється надзвичайно високим попитом на прискорювачі обчислень. Через нові обмеження США на постачання обладнання до Китаю «зелений» чипмейкер може відвантажувати їх лише до вересня 2023-го, тож у замовників залишилося не так багато часу.

Тут варто додати, що у Китаї ціни на прискорювачі Nvidia Hopper вже значно зросли. Якщо раніше варіант H100 у форматі карти розширення PCI Express x16 був доступний приблизно за 80 тисяч юанів (еквівалент 11 тис. доларів США), то зараз китайським замовникам доведеться викласти понад 240 тисяч юанів ($33 тисячі). Версія прискорювача у форматі SXM обійдеться ще дорожче.

Nvidia H100

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 24.10.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: