Серверні процесори AMD EPYC Genoa будуть представлені 10 листопада

Найближчим часом асортимент процесорів AMD Zen 4 поповниться серверними чипами EPYC під кодовим ім'ям Genoa. Офіційна презентація новинок відбудеться у рамках прямої трансляції «together we advance_data centers», яка запланована на 10 листопада. Слідкувати за анонсом можна буде через YouTube-канал AMD.

З іншого боку, ключові особливості процесорів AMD EPYC (Genoa) вже відомі завдяки неофіційним джерелам. Ці CPU запропонують до 96 ядер Zen 4 з підтримкою технології SMT, до 384 Мбайт кешу третього рівня, 12-канальний контролер DDR5 та 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0. Під кришкою у нових процесорів знаходиться велика мікросхема введення-виведення та дюжина чиплетів з x86-ядрами.

У продаж серверні чипи AMD EPYC (Genoa) та платформа Socket SP5 надійдуть до кінця 2022-го. На наступний рік компанія запланувала реліз CPU EPYC (Bergamo) на архітектурі Zen 4c, які запропонують до 128 фізичних ядер, а також сімейства Genoa-X. Відмінністю останніх стане додатковий L3-кеш. З попередніми характеристиками новинок можна ознайомитись нижче.

Джерела:
AMD
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 25.10.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: