Відеокарти AMD Radeon RX 7000 не отримають роз'єм живлення 12VHPWR

На відміну від Nvidia, яка в новому поколінні відеокарт перейшла на (12+4)-контактний роз'єм живлення 12VHPWR, компанія AMD не планує оснащувати їм 3D-прискорювачі Radeon RX 7000. Для підключення додаткового джерела живлення в них будуть використовуватися старі добрі роз'єми PCI-E Power. Цю інформацію через власні джерела підтвердив американський журналіст Кайл Беннетт (Kyle Bennett).

Повідомляється, що роз'єм 12VHPWR не буде зустрічатися й на картах Navi 31 альтернативного дизайну від AIB-партнерів AMD. Таким чином їх майбутнім власникам не доведеться використовувати перехідник або турбуватися про купівлю нового блоку живлення. Нагадуємо, що офіційна презентація відеокарт Radeon RX 7000-ї серії відбудеться вже наступного четверга, третього листопада.

Nvidia тим часом відреагувала на перші скарги про розплавлені роз'єми 12VHPWR на відеокартах GeForce RTX 4090. «Зелений» чипмейкер вже зв'язався з невдатним власником для отримання додаткової інформації. Найближчим часом фахівці компанії будуть зайняті розслідуванням причин.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 43)