Intel підбила фінансові підсумки третього кварталу: $1 млрд чистого прибутку

У новій фінансовій доповіді корпорація Intel відзвітувала про $15,3 мільярда виторгу за минулий квартал. Ця сума на 20% менша за показники аналогічного періоду минулого року, але загалом відповідає очікуванням фірми. Чистий прибуток процесорного гіганта в липні-вересні склав один мільярд доларів (-85% щодо 2021-го). Нагадаємо, що другий квартал Intel завершила з $454 мільйонами чистих збитків, пояснивши такий результат «раптовим та стрімким спадом економічної активності».

Intel

Більш ніж половину доходів Intel у третьому кварталі приніс підрозділ Client Computing Group, який відповідає за продаж CPU та наборів логіки для персональних комп'ютерів. Його виторг склав $8,1 млрд, що на 17% менше від показників липня-вересня 2021-го.

У серверному сегменті виторг Intel впав відразу на 27% — до $4,2 млрд. Відділ Network & Edge Group звітував про $2,3 млрд (+14%), графічний підрозділ приніс $185 мільйонів (+8%), а дочірня фірма Mobileye — 450 мільйонів доларів (+38%). У сфері контрактного виробництва напівпровідників виторг Intel склав $171 мільйон.

Intel

Якщо розглядати поточний квартал, то його Intel розраховує завершити з $14-15 млрд виторгу. Це на 23-28% менше від показників жовтня-грудня минулого року.

Intel
Виторг Intel (млн дол., синя крива), валова рентабельність (%, жовта крива), операційний прибуток (млн дол., помаранчева крива) та чистий прибуток (млн дол., сіра крива)

Джерела:
Intel
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 28.10.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: