Intel анонсувала процесори Xeon Max із вбудованою пам'яттю HBM2e

Корпорація Intel надала офіційний статус серверним процесорам Sapphire Rapids із вбудованим буфером HBM (High Bandwidth Memory). Вони вийдуть під брендом Xeon Max та запропонують до 56 ядер з підтримкою Hyper-Threading, а також 64 ГБ пам'яті HBM2e із пропускною здатністю близько 1 Тбайт/с.

У процесорах Intel Xeon Max, так само як і у звичайних Xeon Scalable 4-го покоління, використовується багаточипове компонування. Для них характерні чотири кристали з x86-ядрами, восьмиканальний контролер DDR5, підтримка інтерфейсів PCI Express 5.0 та протоколу CXL 1.1. Буфер HBM2e може працювати як у зв'язці з оперативною пам'яттю DDR5, так і виступити як повноцінна заміна ОЗП.

Головним суперником чипів Intel Xeon Max з боку AMD є сімейство CPU Milan-X зі збільшеним обсягом L3-кешу. На опублікованих слайдах Intel заявляє про багаторазову перевагу новинок за швидкодією в «реальних робочих навантаженнях» та значно кращу енергоефективність. Втім, не варто забувати, що вже сьогодні AMD явить світові нове покоління серверних чипів.

Офіційний реліз процесорів Intel Xeon Max заплановано на січень 2023 року. Приблизно в цей же час стануть доступні звичайні Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) без буфера HBM.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 10.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: