Nvidia підтвердила, що перехідники 12VHPWR випускаються двома компаніями

Німецький журналіст Ігор Валлоссек (Igor Wallossek) продовжує розслідувати проблему оплавлення роз'єму додаткового живлення на відеокарті GeForce RTX 4090. Йому вдалося з'ясувати, що перехідники 12VHPWR, які входять у комплект постачання нових 3D-прискорювачів, випускаються тайванськими фірмами Astron та NTK. Що найголовніше, проблеми були помічені у продуктів лише однієї компанії.

Стверджується, що роз'єми та перехідники 12VHPWR виробництва Astron мають меншу довговічність та більш високий опір, ніж аналоги NTK. Це також підтверджують результати вимірювань після десяти циклів підключення, надані Nvidia. Втім, про безпосередню провину Astron ні пан Валлоссек, ні Nvidia (яка ще не закінчила власне розслідування) наразі відкрито не заявляють.

Варто звернути увагу, що Astron не отримала замовлення на випуск перехідників з 12VHPWR на два 8-контактні PCI-E Power. Ці адаптери увійдуть у комплект поставки майбутньої GeForce RTX 4070 Ti. Водночас GeForce RTX 4080, продажі якої стартують вже днями, отримає перехідник на три 8-штирькові роз'єми.

Джерела:
VideoCardz
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 14.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: