Свіжі подробиці про графічний процесор AMD Navi 31 для топових карт Radeon RX 7000

Огляди відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX, а також матеріали, присвячені графічній архітектурі AMD RDNA 3-го покоління, будуть опубліковані ближче до релізу новинок, найімовірніше, у грудні. Попри це, до Мережі потроху просочується інформація про ігровий GPU Navi 31 з чиплетним компонуванням. Зокрема, свіжу порцію цікавих подробиць опублікував японський веб-ресурс ASCII.

Navi 31

Для обміну інформацією між чиплетами MCD та центральним кристалом GCD у графічному процесорі AMD Navi 31 застосовані з'єднання Infinity Links. Вони працюють на швидкості 9,2 Гбіт/с та забезпечують майже в десять разів більшу щільність смуги пропускання в порівнянні з технологією IFOP (Infinity Fabric On-Package) у чипах Ryzen та EPYC. Сукупна пропускна здатність шини між мікросхемами GCD та MCD досягає 5,3 Тбайт/с.

Navi 31Navi 31

У графічному процесорі Navi 31 буфер Infinity Cache знаходиться поза головним кристалом Graphics Compute Die. Таке компонування принесло з собою підвищення затримок доступу до пам'яті. Для компенсації негативних ефектів компанія AMD на 43% збільшила частоту шини Infinity Fabric, а також на 18% підняла показник Game Clock. В результаті затримки Infinity Cache скоротилися на 10% щодо GPU Navi 21, який використовується в топових картах Radeon RX 6000.

Navi 31Navi 31

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 14.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: