Qualcomm Technologies представила новий флагманський чип Snapdragon 8 Gen 2

На заході Snapdragon Summit 2022 компанія Qualcomm Technologies офіційно представила свою нову мобільну платформу преміального рівня Snapdragon 8 Gen 2. Це високопродуктивний чип із новими можливостями штучного інтелекту та новими мережевими можливостями. Snapdragon 8 Gen 2 стане основою для топових смартфонів від ASUS, Honor, iQOO, Motorola, OnePlus, OPPO, Sony Corporation, Vivo, Xiaomi, Meizu, ZTE та інших.

SoC Snapdragon 8 Gen 2 включає три процесорні блоки різного рівня продуктивності. Найпотужніше ядро Kryo Prime (ARM Cortex-X3) працює на частоті до 3,2 ГГц. Чотири потужні ядра рівнем нижче працюють із частотою до 2,8 ГГц, а три енергоефективні ядра працюють на частоті 2,0 ГГц. Чип виготовлено за нормами 4-нм техпроцесу. Стверджується, що новий SoC на 35% швидше за старий і на 40% енергоефективніший. Чип працює з пам'яттю LPDDR5X та підтримує інтерфейс UFS 4.0 для сховища даних.

Оновлений процесор Hexagon з новими тензорними блоками забезпечує прискорення операцій штучного інтелекту в 4,25 раза швидше за минуле покоління. Додаткові ШІ-процесори Qualcomm Sensing Hub відповідають за керування численними датчиками та фоновими діями, включаючи покращене розпізнавання голосу.

Продуктивність графічного ядра Adreno зросла на 25%, підтримується технологія Snapdragon Elite Gaming та апаратне трасування променів. Згадується про спеціальні оптимізації Unreal Engine 5 на Snapdragon, а саме Metahumans Framework для реалістичного зображення людських персонажів.

Snapdragon Sight із застосуванням технології Cognitive ISP забезпечує новий рівень якості фотографій та відео. Snapdragon 8 Gen 2 автоматично покращує фотографії та відео в режимі реального часу за допомогою семантичної сегментації. Нейронна мережа ШІ визначає та виділяє окремі фрагменти (частини обличчя, волосся, одяг, небо тощо) для оптимізації та індивідуального налаштування зображення. Snapdragon 8 Gen 2 також використовує нові датчики зображення. Sony Semiconductor Solutions першою розробила технологію чотириканального цифрового покриття HDR, оптимізовану для Snapdragon. Samsung ISOCELL HP3, перший 200-мегапіксельний датчик зображення, оптимізований для Snapdragon 8 Gen 2, забезпечує професійну якість фотографій та відео.

Вперше у Snapdragon з'явиться кодек AV1 з підтримкою відтворення відео до 8K HDR при 60 кадрах за секунду або 4K при 120 кадрах.

Snapdragon 8 Gen 2 підтримує новий стандарт 5G зв'язку. Вбудований Snapdragon X70 5G Modem-RF із процесором Qualcomm5G AI використовує ШІ для найкращого покриття та стабільної швидкості з'єднання 5G. Це перша платформа Snapdragon з підтримкою 5G+5G/4G Dual-SIM Dual-Active, яка використовує потужність та гнучкість двох SIM-карт 5G одночасно. Qualcomm FastConnect 7800 забезпечує роботу Wi-Fi 7 та подвійне підключення Bluetooth 5.3.

Snapdragon 8 Gen 2 підтримує технологію Snapdragon Sound для якісного звуку із потоковою передачею музики 48 кГц.

Мобільна платформа Snapdragon 8 Gen 2 захищена за допомогою Snapdragon Secure, включаючи нові можливості ізоляції, криптографії, керування ключами, атестації тощо.

Нагадаємо, що днями також представлений флагманський чип MediaTek Dimensity 9200.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 16.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: