У минулому кварталі виторг виробників пам'яті DRAM впав на 28,9%

Аналітична компанія TrendForce опублікувала свіжу доповідь про стан ринку оперативної пам'яті. У третьому кварталі виторг виробників мікросхем DRAM скоротився на 28,9% — до $18,2 млрд. Це друге за величиною падіння за всю історію галузі. Гірша ситуація була лише під час світової економічної кризи 2008 року.

DRAM

Що стосується трійці лідерів ринку, то найбільше падіння показала Samsung. Її виторг в сегменті DRAM скоротився на 33,5% — до $7,4 млрд. В той самий час SK Hynix та Micron завершили третій квартал з $5,2 млрд й $4,8 млрд виторгу. Це відповідно на 25,2% та 23,3% менше показників другого кварталу. З результатами інших вендорів можна ознайомитися в таблиці.

Рынок DRAM

Цілком очікувано, що на тлі зниження попиту та середньої ціни мікросхем DRAM вендори намірена уповільнити розширення виробничих потужностей. Те саме стосується запуску нових технологічних процесів. Наприклад, Micron почекає зі стартом виробництва за техпроцесом класу 1β-нм. Щоправда, у її випадку затримка пов'язана як із падінням попиту, так й зі складністю розробки нової технології.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 16.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: